Vinstra Musikklag
VINSTRA GENERASJONSKORPS
 • Medlemmer    •    • Aktuellt    • Kontakt oss    • Hvem er vi?    • GRASROTANDELEN    • Bilder    • Aktiviteter    • Mjølbølafestivalen     • Gjestebok  

 

 

   Aktuellt
    - bilder 1
    - bilder 2
    - bilder 3
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 364 125

 

 Edinburgh 9.-12. aug 2012referat fra turen

Da Vinstra Musikklag i 2010 så seg nødt til å utsette høstens Mjølbølafestival, og laget samme år hadde 110-års jubileum med stor konsert, lanserte trompetist Gunnar Haug ideen om korpstur til Edinburgh. Våren 2011 vedtok vi på årsmøte at ideen skulle settes ut i livet, og arbeidet var igang.
Military Tattoo er et yndet reisemål for mange, kanskje spesielt for amatørmusikanter. Siden vi i tillegg er så heldige å ha litt nærkontakt med HM Kongens Garde gjennom Vinstras egen major Eldar Nilsen, fikk vi etterhvert vite at Garden og drilltroppen skulle opptre i Edinburgh i 2012.
Eldar er forøvrig også æresmedlem i Vinstra Musikklag.
Resten av 2011/2012-sesongen ble det møysommelige arbeidet gjennomført av lagets egen turkomité, med veldig god hjelp av Peer Gynt Tours.

Torsdag 9.august gikk bussen fra Vinstra, med 19 spente og forventningsfulle medlemmer, pluss 5 damer fra Sør-Fron sangkor som vi hadde invitert med.
Bussjåfør Kjell Erik Vangen loset oss til Gardermoen. På flyplassen traff vi tidligere dirigent for VML Lars Österholm med sitt nåværende korps, Nannestad skolekorps, som også skulle på tattoo. Det skulle tydeligvis nesten hele flyet vi var med!
Vi hadde fått en eksklusiv avtale med major Nilsen om å overvære Gardens øving på dagen fredag, og det ble en flott opplevelse!
Øvelsen foregikk på militærbasen Redford Barack, og Eldar fortalte og informerte og overvar sammen med oss, levende engasjert som alltid. Han er nå engang Vinstra-gutt, og liker å mimre med gamle kjente.
Etter øvelsen hilste vi også på Pål Martin Enstad Hansen, også han tidligere Vinstra-gutt og korpsmedlem hos oss. Pål Martin har tjenestegjort i Garden i snart 1 år, når forestilligene i Edinburgh er ferdige i slutten av august, er også Hansen ferdig. Svært hyggelig, og veldig artig å se hvordan de jobber, med presisjon og terping på høyt nivå!
For oss "turistene" var dette ett av de absolutte høydepunktene på turen.

Folk i Edinburgh er særdeles blide og gjestfrie, og vi fikk mye god informasjon, bl.a av drosjesjåfører:byen har ca 800.000 innbyggere, og under Military Tattoo, som er en del av den omfattende Fringe Festival med teater, dans, opera og musikk, fordobles innbyggertallet. Enormt mye folk, selv om det visstnok var LITT roligere enn vanlig akkurat nå pga OL i London...

Lørdag benyttet noen anledningen til å høre Nannestad skolekorps med vår tidligere dirigent opptre i gigantiske St. Giles katedral, midt i hovedgata The Royal Mile. Andre tok en fjelltur, var på buss-sightseeing eller rusla rundt i byen, mange fine muligheter til å gjøre seg litt kjent, og alt verdt å få med seg.
Vi møtte også igjen Pål Martin, som hadde fått perm et par timer for å være litt sammen med besøket.
På hotellet hadde vi felles middag lørdag kveld før forestilling, og Eldar troppet igjen opp og var med oss, både på middagen og Military Tattoo.
Military Tattoo kjører 28 forestillinger i nesten hele august, noen dager 2 pr dag. Arenaen på Edinburgh Castle rommer hele 8.600 publikummere, og tribunen bygges faktisk opp og rigges ned igjen hvert år, og hver opp-/nedrigging tar 6 uker!
De dagene det kjøres 2 forestillinger, med bare en liten time imellom, sluses altså over 17.000 mennesker igjennom til og fra arenaen, og det var ikke mye kaos!
Ca 900 aktører deltar totalt, og showet er flott, men det er ikke til å komme utenom at de 130 staute soldatene i HM Kongens Garde og Drilltropp imponerte mest! Det var tydelig ikke bare frøningene og nordmennene ellers som syntes det. Stor opplevelse!
For Vinstra Musikklag med gjester var hele turen til enorm inspirasjon og glede, og kanskje også en kilde til nye ideer og planer. Yngste deltager på turen var 15 år, og eldste deltager 69 år - en salig blanding og helt problemfritt, en fantastisk gjeng!

Hilde

    Utskriftsvennlig versjon
 

 

 

Vinstra Skolekorps og Vinstra Musikklag